Захотілося біфштекса, але надворі ллє як із відра?

iqgrill_omniflex_2018

Поточна ситуація змушує вас сидіти в чотирьох стінах? Ніщо не має права перешкоджати вам готувати на грилі! На щастя, влаштувати гриль можна й удома — ще й завиграшки. Для цього вам знадобиться індукційна варильна поверхня, посуд для індукційних плит і, звісно ж, найсмачніші інгредієнти.

Пропонуємо до вашої уваги індукційне приготування на грилі

Увага! Існує ризик, що після першого смаження на індукційній поверхні вам більше не захочеться повертатися до традиційного приготування на грилі з добуванням вогню та димом. У домашньому форматі зазвичай ще й значно менше часу витрачається на прибирання. Принцип роботи індукційної варильної поверхні інший: вона створює магнітне поле та нагріває лише дно посуду. Решта варильної поверхні залишається прохолодною, і ви не попечетеся, торкнувшись її. Температура регулюється миттєво, простим дотиком, тож ви з легкістю впораєтеся з усіма завданнями, де важливо стежити за рівнем нагрівання.

Ви напевне скажете нам: «Але мені потрібно готувати багато їжі!» Не хвилюйтеся, адже деякі індукційні варильні поверхні, як-от Gorenje OmniFlex, дають змогу об’єднати дві вертикальні конфорки в одну велику, площі якої буде достатньо для чавунної пластини гриля.

Секрети приготування соковитого біфштекса

1. Будь-яке м’ясо, яке ви готуєте для гриля, краще спочатку замаринувати. І за умови, що основним інгредієнтом маринаду зазвичай є олія, змащувати нею посуд для смаження не доведеться.

2. Дістаньте м’ясо з холодильника за певний час до готування, щоб воно розігрілося до кімнатної температури. Це потрібно, аби воно рівномірно просмажилося.

3. Виставте температуру з огляду на тип вашого м’яса. Для курятини підійдуть середні значення, тоді як для смаження біфштекса потрібна трохи вища температура.

4. Не перестарайтеся зі смаженням: сухий біфштекс ніхто не захоче їсти. Деякі варильні поверхні оснащено автоматичними програмами, як-от Gorenje IQgrill, що дають змогу запобігти пригоранню їжі та навіть пропонують вибрати один із кількох рівнів готовності.

5. Зачекайте кілька хвилин, перш ніж розрізати м’ясо. За цей час волокна встигнуть розширитися та ввібрати соки.

6. Хочете по-справжньому вразити гостей? За допомогою температурного сувід-зонда спочатку повільно готуйте м’ясо при низькій температурі, а потім обсмажте його на сковорідці. Що довше готуватиметься м’ясо, то кращим буде результат — воно вийде соковитим і ніжним.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *