Дозволені та заборонені прийоми для власників посудомийних машин

gorenje_dw_ambient_02_dw1_gv672c62

Посудомийна машина належить до беззаперечних лідерів серед побутової техніки за показниками ефективності. Лишень задумайтеся, скільки зусиль, води й електроенергії вона заощаджує. Але для найкращих результатів роботи цього дивовижного приладу потрібно дотримуватися кількох основних правил.

Посудомийна машина заощаджує енергію та воду, витрачаючи їх значно менше, ніж ви, коли миєте посуд вручну. Тому перед завантаженням у машину не ополіскуйте його під проточною водою, а просто приберіть великі залишки їжі. Ага, отак просто. Чи це ще не все? Дозвольте нам стисло розповісти вам, як правильно використовувати й завантажувати посудомийну машину.

Завантажуйте повністю, але знайте міру

Щоб посудомийна машина виконала свою роботу належним чином, її потрібно правильно завантажити. Інакше на посуді можуть залишитися шматки їжі або вода, тож його доведеться заново мити й висушувати. Щоб результати миття й сушіння вас потішили, будьте уважними під час завантаження машини. Простежте, щоб прилад мав доступ до всіх поверхонь, міг їх очистити й ретельно висушити.

Дотримуйтеся цих основних правил, і ви будете завжди задоволені роботою своєї посудомийної машини.

  • Усі брудні поверхні мають бути направлені всередину та вниз. Це дасть змогу машині вимити їх із найбільшою ефективністю. Логіка проста: якщо вода не може досягти певної поверхні, та залишиться брудною.
  • Не ставте предмети посуду один на одний. Нагромаджувати їх небажано, адже так вода з розприскувачів не зможе дістатися посуду вгорі й очистити його.
  • Посуд із заглибленнями, як-от чашки, ставте так, щоб вода під час полоскання могла стікати. Це також стосується пластикових предметів. Якщо вже заговорили за пластиковий посуд, то нагадаємо, що його необхідно фіксувати, аби він не перевернувся, не наповнився водою та не вирушив у мандрівку по всьому приладу.
  • Щоб невеликі предмети не випадали з кошика, кладіть їх у піддон для аксесуарів. Кожна посудомийна машина має такий собі «кошик для начиння» зі спеціальними відділеннями для ополоників, віничків, столових приборів і подібних предметів. Вилки розміщуйте зубцями вгору, щоб вони вимилися, а ножі — лезом униз, з міркувань безпеки.

ambient_lifesimplified_dw_fatherdaughter_with_dishes

Завантаження посудомийної машини — справа інтуїтивно зрозуміла. Легкі предмети кладемо нагору, миски й тарілки розміщуємо на нижній полиці. Ставте їх забрудненим боком туди, де потік води найсильніший; зазвичай це центр полиці. Каструлі, горщики й банки слід складати догори дном, щоб чищення було ефективним.
Склянкам і чашкам, зрозуміло, місце на верхній полиці. Рекомендуємо також з огляду на форму полиці ставити чашки під кутом, достатнім для того, щоб у них не накопичувалася вода. Келихи для вина потрібно розміщувати обережно та стежити, щоб вони не зіштовхувалися. Якщо маєте сумніви щодо їх розташування, зазирніть у посібник користувача.
Останнє, у чому потрібно впевнитися до початку циклу миття, — вільне обертання розприскувачів. Краще простежити, аби вони ні в що не вдарялися, бо ремонт машини коштуватиме недешево.

Магія мийного засобу

Варто дещо прояснити. Так, деякі засоби кращі за інші, але не існує жодного правила великого пальця для визначення типу продуктів, що підходить для вашого посуду й машини. Порошки, рідкі засоби чи в пакетиках — усі вони вміють очищувати й робитимуть це успішно, якщо ви будете дотримуватися наших порад.
Найважливіше стежити за терміном придатності мийного засобу: якщо він не свіжий, чищення не буде ефективним. Свіжість мийних засобів зберігається не довше двох місяців. Крім того, згідно з інструкціями виробників, їх завжди потрібно зберігати в прохолодному та сухому місці. Багато хто тримає мийний засіб під раковиною, але це місце не з найкращих — за таких умов він може злипнутись або зіпсуватися.
Ще слід пам’ятати, що мийний засіб (особливо в пакетиках) потрібно розміщувати в призначеному для нього місці — переважно на дверцятах посудомийної машини.

Золота професійна порада (для столового срібла)

Найімовірніше, ви ніколи не читаєте посібник користувача від першої до останньої сторінки, тому ловіть професійну пораду від спеціалістів Gorenje, яку ви могли не знати. Щоб у разі миття столових приборів уберегти себе від неприємних сюрпризів, завжди розділяйте вироби з нержавіючої сталі та срібла (або зі срібним покриттям). Навіщо? Якщо протягом миття прибори цих двох видів торкатимуться одне одного, може виникнути реакція, і срібло потемніє.
Не забувайте також, що деякі види посуду непридатні для миття в посудомийній машині. З різних причин. Деякі матеріали не витримують впливу високих температур, а інші можна пошкодити мийним засобом. Наприклад, поводьтесь обережно з посудом ручної роботи, делікатним оздобленням, виробами зі срібла, міді, олова, алюмінію, дерева й пластику. Перевірте, чи є в них позначка «Придатно для миття в посудомийній машині».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *