Томатний крем-суп зі шпинатом

tomato_spinach_creamy_soup

Весняно-літнє меню радує яскравими стравами, які легкі і свіжі по своїй суті. Ніжні овочеві крем-супи не є виключенням, а навпаки, чудовою знахідкою для кожного теплого сезону. Сьогодні готуємо саме такий легкий і поживний кремовий суп з томатами і шпинатом.

Для 2х порцій:

  • 3-4 картоплини
  • 400 г помідорів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • пів склянки вершків
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець
  • пучка цукру
  • 1 ч. л. орегано/базиліку
  • 50 мл. сухого білого вина
  • 100 г шпинату
  • зелень до смаку

Готуємо: 

  1. Картоплю і цибулю почистити і нарізати кубиком. Цибулю з часником обсмажити в невеликій кількості олії, додати картоплю і залити помідорами у власному соку. Розбавити трохи окропом, так щоб покрити овочі. Після закипання додати прянощі, влити вино, всипати цукор і сіль з перцем. Відварювати до готовності картоплі.
  2. На вершковому маслі обсмажити шпинат хвилини 3-4. Подрібнити блендером в однорідну масу, за бажання можна додати жменю гарбузового насіння або грецьких горіхів.
  3. Суп також подрібнити до стану пюре блендером, при необхідності трохи розбавити бульйоном. У тарілку налити суп, додати ложку шпинату і вершки. Прикрасити зеленню і подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Індукційна варильна поверхня Gorenje IT614SC

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *