Весняно-літнє меню радує яскравими стравами, які легкі і свіжі по своїй суті. Ніжні овочеві крем-супи не є виключенням, а навпаки, чудовою знахідкою для кожного теплого сезону. Сьогодні готуємо саме такий легкий і поживний кремовий суп з томатами і шпинатом.
Для 2х порцій:
- 3-4 картоплини
- 400 г помідорів у власному соку
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- пів склянки вершків
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець
- пучка цукру
- 1 ч. л. орегано/базиліку
- 50 мл. сухого білого вина
- 100 г шпинату
- зелень до смаку
Готуємо:
- Картоплю і цибулю почистити і нарізати кубиком. Цибулю з часником обсмажити в невеликій кількості олії, додати картоплю і залити помідорами у власному соку. Розбавити трохи окропом, так щоб покрити овочі. Після закипання додати прянощі, влити вино, всипати цукор і сіль з перцем. Відварювати до готовності картоплі.
- На вершковому маслі обсмажити шпинат хвилини 3-4. Подрібнити блендером в однорідну масу, за бажання можна додати жменю гарбузового насіння або грецьких горіхів.
- Суп також подрібнити до стану пюре блендером, при необхідності трохи розбавити бульйоном. У тарілку налити суп, додати ложку шпинату і вершки. Прикрасити зеленню і подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |