Шоколадний кекс із грушами та ганашем

IMG_3935_1

Цей кекс із потрійною порцією шоколаду – какао та шоколад у тісті та шоколадний ганаш. Неймовірно ніжний смак, та сюрприз у середині. Перед тим як сфотографувати цей кекс, мені довелося приготувати його тричі. Не через те, що він не вийшов, якраз навпаки, його з’їдали 🙂

Інгредієнти:

250 гр. вершкового масла кімнатної температури

160 гр. цукру

4 яйця

50 гр. чорного шоколаду (не менше 60% какао), розтопленого

1 ч.л. розпушувача

250 гр. борошна

20 гр. какао

80 гр. молока

3 середні груші

Для шоколадного ганаша:

100 гр. чорного шоколаду (70% какао)

25 гр. вершкового масла

50 гр. молока

Приготування:

У великій мисці змішайте масло та цукор, та збивайте міксером близько трьох хвилин. Додайте по одному яйця, не припиняючи змішування. Потім додайте розтоплений (не гарячий) шоколад і добре все перемішайте.

У окремій мисці змішайте сухі інгредієнти. Додайте 1/3 частину суміші в яєчну масу, та перемішайте на низькій швидкості. Поступово додайте борошно, що залишилося. Наприкінці додайте молоко, та перемішайте тісто ще раз.

Підготуйте форму для кекса (26*10 см). На дно викладіть трохи тіста. Рівномірно по формі розподіліть попередньо очищені груші (зріжте низ, та поставте груші вертикально). Налийте у форму тісто яке залишилося.

Випікайте 60-80 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180°С.

Готовий кекс витягніть із духовки. Дайте охолонути приблизно 5 хв, потім обережно вийміть кекс із форми та викладіть його на решітку, щоб дати охолонути.

Тим часом, підготуйте ганаш. Для цього, розтопіть у сотейнику шоколад та вершкове масло, додайте молоко та добре все змішайте. Полийте ганашем грушевий кекс. Перед подачею, дайте десерту повністю охолонути.

IMG_3963_1

Рекомендована техніка:

bo658oraw
Вбудована незалежна духовка BO658ORA-W – Gorenje

M701W
Міксер M701W – Gorenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *