Улюблений смаколик всіх дітей з насиченим шоколадним смаком, який поверне і нас, дорослих, у спогади дитинства. Пам’ятаєте смак шоколадних ірисок? Ось і з’явилась чудова нагода згадати їх смак та провести час з дітками за приємним процесом приготування.
Тісто:
- 100 г вершкового масла ( охолодженого)
- 180 г борошна
- 1 яйце
- 50 г цукру
- 20 г какао-порошку
- 1-2 ст. л. молока
Іриска:
- 120 г вершків ( 15-20%)
- 50 г цукру
- 1 ч. л. какао-порошку
- 25 г вершкового масла
Готуємо:
За допомогою комбайна подрібніть у крихту борошно разом з цукром, какао-порошком і кубиками холодного вершкового масла. Додайте до суміші яйце і молоко. Увімкніть комбайн і замісіть за його допомоги м’яке тісто. З готового тіста сформуйте кулю, заверніть її у харчову плівку і покладіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Встановіть температуру в духовій шафі на позначці 200° С. Посипте борошном стільницю або дошку на якій будете розкачувати тісто. Охолоджене тісто перекладіть на стільницю і розкачайте його товщиною близько 2 мм. Спеціальною формочкою виріжте парну кількість кружечків. У половині кружечків зробіть фігурний отвір зсередини.
Випікайте у розігрітій духовці близько 10-12 хвилин. Готове печиво остудіть на решітці.
Для іриски змішайте у сотейнику вершки, цукор і какао-порошок. Сюди ж покладіть шматочок масла. Уваріть суміш на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком або силіконовою лопаткою, доки іриска не загусне.
Насамкінець, з’єднайте половинки печива ірискою.
Смачного чаювання у колі сім’ї.